Klimop 2 wint uiteindelijk eenvoudig van De Boemerang

De Boemerang 3 – Klimop 2 : 7-15 (6-8)

Na een ongeslagen reeks aan het begin van de zaalcompetitie (4x winst) werd er jammerlijk 2 keer verloren van de mede-concurrenten en hierdoor was de koppositie uit het zicht verdwenen. Klimop 2 wist zich de week voor de carnaval te revancheren door DSC 7 in Eindhoven opzij te zetten met 8-12. Afgelopen zondag was Klimop 2 erop gebrand om die stijgende lijn weer door te zetten. Om 14.15u mochten ze in Schijndel aantreden tegen De Boemerang 3.

Gedurende de eerste helft was al snel duidelijk dat Klimop de betere ploeg was maar dit werd pas aan het einde van de eerste helft zichtbaar op het digitale scrorebord. Klimop kwam met 1-0 achter maar kon via een 2-3 voorsprong en een 6-4 achterstand toch met een voorsprong van 8-6 gaan rusten.

Na de rust leek het nog even spannend te worden, De Boemerang scoorde vrij snel de aansluitingstreffer, 7-8. Echter was dat achteraf gezien hun laatste wapenfeit. Klimop wist de korf net wat minder vaak te vinden dan voor de rust maar daartegen was het verdedigend zeer degelijk. Uiteindelijk kon er dan ook een 7-15 overwinning genoteerd worden.

Er is nog een kleine kans op een kampioenschap, alleen wordt er niet verwacht dat Fortuna ’68 nog minimaal een punt zal laten liggen voordat het in de laatste competitieronde op bezoek komt in Asten.

Over 2 weken, zondag 6 maart om 10.00 uur, speelt Klimop 2 de uitwedstrijd tegen DKB4 in sporthal Naestenbest.