Klimop B1 prolongeert kampioenschap!

Klimop B1 heeft bewezen de beste van de competitie te zijn, door vandaag een 4-5 winst op Ready ’60 B1 te boeken.

Een zwaar weekend voor Klimop B1. Door een verzetting speelde het een avond eerder thuis tegen OJC ’98 B1. De enige ploeg waarvan Klimop nog niet wist te winnen dit jaar. Na een spannende en enerverende strijd op het Astense Root wist Klimop brutaal de punten in eigen handen te pakken. Het had moeite met de fysieke kracht van OJC ’98. Klimop wist zich echter hier wel onderuit te spelen. Zodoende ontknoopte zich een spannende pot met een 3-3 ruststand tot gevolg.

Na de pauze was de spanning om te snijden. Klimop neemt het initiatief, OJC neemt over. Steeds weer de gevoelige snaar van OJC werd geraakt. En de ene keer dat Karel Hoendervangers weer raak schiet blijft de stand steken op de verdiende 9-8 overwinning.

Een gedeeld kampioenschap was al zeker. Maar om alleen kampioen te kunnen worden moest er minimaal gelijk gespeeld worden bij Ready ’60. Eenzelfde spannende strijd liet zich gelden. Klimop gaat hier beter mee om door vlak voor rust een verschil van 2-4 te creëren.

Twee aan elkaar gewaagde ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe. Hierdoor vormde zich een verdedigende strijd, waarvan de beste zich tot winnaar mocht uitroepen. De verdedigende tactiek van Klimop wierp wederom vruchten af en frustreerde de Roermondse aanval. Langzaam tikt de tijd weg, die voor Klimop net kort genoeg duurde om de (toch wel onverwachte) 4-5 winst te kunnen vaststellen. Klimop B1 is kampioen!!

Rens van Heugten

Comments are currently closed.