Klimop wint moeizaam in competitieopening

Klimop is erin geslaagd om de competitie te openen met een 15-11 overwinning op promovendus Springfield. De degradatie naar de 3e klasse is Klimop niet in de koude kleren gaan zitten.

Met nieuwkomer Gert Jan Sonnemans stond er wel een ander Klimop dan de afgelopen jaren. Het spel was er echter niet minder om. De start leek al snel aan te geven dat Klimop niet al te veel moeite ging hebben met de gasten uit Hoeven. Springfield toont echter veel weerstand en knokt zich langszij om bij 4-5 zelfs even een voorsprong te pakken. Het fysieke spel leverde over en weer discussie en ophef op. Klimop heeft geen antwoord op het aanvallende spel van Springfield en grossierde in verdedigende fouten. Doordat het aanvallend net wat effectiever was kon er gerust gaan worden met 7-6.

Na de pauze blijven de gasten aandringen, en Klimop krijgt er maar moeilijk vat op. Door wat kleine aanpassingen wist de Astense equippe de controle beter te houden. Maar het was pas in de slotfase dat het verschil daadwerkelijk gemaakt werd. Aanvoerster Marly van Kemenade beslist met een slim uitgespeeld doelpunt dat de punten in Asten bleven.

Komend weekend wacht de ontmoeting met Movado in Dordrecht. Geen onbekende opponent, want vorig jaar was de Dordtse formatie een lastig te nemen obstakel in de zaalcompetitie. Met de wetenschap dat PSV een 32-9 nederlaag te verwerken kreeg, weet Klimop wat haar te wachten staat.

Rens van Heugten

Comments are currently closed.