Klimop 1 wint met ruime score

De uitwedstrijd in Hengelo tegen HKC was voor beide teams pompen of verzuipen tegen degradatie. Klimop wist thuis ruim te winnen en met die wetenschap gingen de Astenaren met vertrouwen het veld in. De eerste helft werd er van beide kanten veel gescoord en geen van de ploegen kon afstand nemen. 12-12 ruststand, met een hoog afrondingspercentage. Alhoewel HKC de tweede helft als eerste scoorde, wist Klimop vanaf dat moment het initiatief te nemen. Met een run naar 14-21 was het verschil gemaakt. De laatste 10 minuten werd er om en om gescoord naar de eindstand 19-26. Door deze winst stijgt Klimop boven de degradatiestreep.
Komende zaterdag wederom een degradatiestrijd, thuis tegen SDO. Behouden de Astenaren een plek in de tweede klasse? Het zal meer dan terecht zijn.