Benauwde overwinning Klimop 1 in slotfase

Klimop heeft de uitwedstrijd tegen Keep Fit ’70 met 18-20 gewonnen.

In de eerste helft nam Klimop direct het initiatief: 1-4. Al snel werd duidelijk dat er te veel verdedigende fouten gemaakt waar Keep Fit op aasde. Het was echter de hoge afronding die Klimop al vroeg veel lucht gaf. Zodoende liep het van 3-7 weg naar 6-12. De thuisploeg beet van zich en knokt zich relatief snel terug naar 11-13. Nog voor de pauze kon Klimop orde op zaken stellen met een 11-15 ruststand.

Na rust had Klimop de verdedigende zaken op orde gesteld. Ondertussen stokte de aanval niet wat een 11-18 tussenstand betekende. Klimop is in voorgaande jaren gewaarschuwd voor de strijdkracht van Keep Fit. En als de score dan stokt, kan de thuisploeg zich terugknokken naar 18-19. Klimop verviel in dezelfde verdedigingsfouten en forceerde in de aanval. Een strafworp brengt de nodige verlossing van 18-20.