Klimop geeft na rust de punten weg

VIOS 1 – Klimop 1 : 9-8

In Moerdijk trof Klimop in VIOS een tegenstander die ze voor het laatst enkele jaren geleden ontmoette. Over de huidige ploeg was weinig bekend.

Op het moeilijk bespeelbare veld bleek al snel dat het geen doelpuntenfestijn zou worden, maar dat er voldoende kansen waren om de punten mee naar Asten te nemen. Tot aan de rust leek dit ook te gebeuren. Klimop had het verdedigend aardig voor elkaar, maar benutte de zelf gecreëerde kansen niet optimaal. Dit resulteerde in een 3-4 ruststand.

In het tweede bedrijf startte Klimop zeer moeizaam. VIOS speelde hier goed op in, was feller en scherper in de duels en boog de achterstand die men uit de kleedkamer had meegenomen in 6 minuten om in een voorsprong van 8-4.

Klimop zette de achtervolging in, maar was niet bij macht om de gelijkmaker op het bord te krijgen. De Astense ploeg wist geen vuist meer te maken en 20 minuten voor tijd stond de eindstand al op het scorebord. De punten bleven onnodig in Moerdijk.