Midweekteam succesvol van start

Klimop MW1 – TOG MW1 : 17-7 (11-5)

Na een voorbereiding van drie weken stonden we op 8 september onder het kunstlicht klaar om met het midweekteam aan te treden tegen TOG. TOG? Ja, TOG uit Overlangel. Als je Google maps er even bij pakt dan zie je dat dat in de buurt van Ravenstein ligt. Eigenlijk een dameskorfbalvereniging, maar die het toch gepresteerd hebben om een aantal mannen te vinden zodat ze een gemengd midweekteam het veld in kunnen sturen. Voor de ouderen onder ons, er stonden wat mannen in die vroeger bij Sirene (Uden) nog drievakskorfbal gespeeld hebben. 

Bij Klimop liepen er een aantal al de hele dag zenuwachtig te wezen. Geen idee waarvoor, maar dat werd er niet beter op toen men de tegenstander zag inschieten. Menig balletje ging daarbij door het mandje. Toen nog wel. 

We begonnen met een redelijk jong team. De oudjes hadden wat pijntjes (verrassend) en konden niet, of maximaal tien minuutjes meespelen. Na het eerste fluitsignaal van William werd snel duidelijk hoe de verhoudingen in het veld lagen. 

De eerste drie doelpogingen van Klimop waren raak. En voordat TOG ook maar 1 keer gevaarlijk was geworden, stond het al 5-0. TOG herpakte zich daarna. TOG kwam onverwachts sterk terug tot 5-4. Maar daarbij hadden ze al hun energie verbruikt. Dat was jammer, want er was pas een kwart wedstrijd gespeeld…. Klimop zette weer aan en met een scherpe Bjorn in de gelederen werd in korte tijd de wedstrijd beslist. De thee werd bereikt met een 11-5 voorsprong. 

In de tweede helft werd er wat gas teruggenomen. De score werd nog verder uitgebouwd naar 14-6. Op het moment dat er spelers met krampverschijnselen rondliepen konden we dankbaar gebruik maken van de opgetrommelde reserves. Uiteindelijk werd een verdiende eindstand van 17-7 bereikt.

Harrie Cortooms

Comments are currently closed.