Klimop speelt zure smaak weg

Klimop 1 – Ready ’60 1 : 17-13 (9-6)

Vorige week verloor Klimop met een minimaal verschil van OEC. In deze wedstrijd werden niet alleen de punten onnodig weggegeven, Klimop verloor ook Jorn van Laarhoven. Hij viel uit met een kruisbandblessure en zal langdurig afwezig zijn.

Om de zure smaak weg te spoelen, was een overwinning op Ready’60 een must. De makkelijk scorende ploeg uit Roermond is vaak een lastige tegenstander voor Klimop, maar met de wetenschap dat deze ploeg met de juiste tactiek te kloppen is, trad Klimop vol vertrouwen aan.

Op de late namiddag begon Klimop goed. Mede door een hoog rendement uit dode spelmomenten, nam de Astense formatie direct het heft in handen. Omdat de verdedigende tactiek niet altijd voldoende werd uitgevoerd, werd dit gecompenseerd met overtredingen. Gevolg hiervan was dat Ready kon aanklampen door de toegekende vrije worpen en strafworpen te benutten. Met drie doelpunten voorsprong eindigde het eerste bedrijf (9-6).

In de tweede helft kwam de uitploeg terug tot één doelpunt verschil (10-9, 11-10, 13-12). Door een gemiste strafworp aan de kant van Ready en een aantal scores van afstand van de thuisploeg werd de voorsprong tot aan het eindsignaal behouden (17-13). Klimop mag daardoor weer twee punten aan het totaal toevoegen en bezit daarmee een gedeelde tweede plek.

Zondag 14 december 2014 14.15 uur speelt Klimop tegen BMC in Berlicum.

Tom Derks

Comments are currently closed.