Informatie voor ouders

Samen maken we onze mooie vereniging met het bestuur, KTC, alle commissies, trainers/coaches, onze leden en natuurlijk ook met de ouders. Fijn als we er samen de schouders onder zetten om onze mooie vereniging levendig te houden.

Praktische informatie en afspraken.
-Alles wat u moet weten over de teams, trainers/coaches en over de geplande wedstrijden is te vinden op de website van Klimop, die regelmatig een update krijgt. Op de website kunt u ook altijd het laatste nieuws vinden. Het is dus goed om deze met regelmaat te bekijken.
-Elk team heeft ook een team-app zodat iedereen op de hoogte blijft van alles wat er speelt. Hier kun je je ook afmelden voor een training als je onverhoopt een keer niet kunt komen.

Training
De trainingstijden van ieder team zijn terug te vinden op de website. Wanneer we wisselen van veld naar zaal of vice versa worden de nieuwe trainingstijden en dagen tijdig gecommuniceerd via de app en de website.

Een aantal belangrijke afspraken voor de training op een rijtje:
-5 minuten voor aanvang van de training ben je aanwezig.
-trainer(s) en het team zetten samen de materialen klaar voor de training.
-spelers hebben sportkleding en sportschoenen aan als zij de zaal/het veld
betreden.
-spelers zorgen voor een bidon met water tijdens de training.
-na afloop van de training ruimen we samen de materialen op.
-afmelden voor een training graag tijdig via een Whatsapp aan de trainer(s).

Wedstrijden
-De afspraken rondom de wedstrijden op een rijtje:
-De coaches geven wekelijks informatie via de app over aanvangs- of vertrektijden van het team. Iedereen wordt dan ook geacht tijdig aanwezig te zijn.
-De coaches geven na afloop van een wedstrijd ook in een kort verslagje weer hoe de wedstrijd is verlopen en wat de uitslag geworden is.
-Bij een thuiswedstrijd zijn de spelers altijd 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd in wedstrijdtenue aanwezig.
-Wedstrijdtenue* bestaat uit een wit rokje/broekje, witte sokken en korfbalschoenen. Het wedstrijdshirt verstrekt KV Klimop. Het wedstrijdshirt wordt na de wedstrijd ingeleverd bij de coach en op toerbeurt gewassen door ouders.
-Zorg bij uitwedstrijden ook voor een wit t-shirt (mits anders afgesproken met je team, er zijn ook teams die een zwart shirt gebruiken). Als de tegenstanders net als wij in rood spelen, dragen wij het witte (of zwarte) shirt.
-Zorg voor een bidon met water tijdens de wedstrijd.
-Bij een uitwedstrijd vertrekken we vanaf de parkeerplaats van de tennishal van ’t Root aan de Lienderweg. De coach communiceert via Whatsapp hoe laat de spelers op de parkeerplaats verwacht worden. En staat op de teampagina van de website.
-Uw kind doet aan een teamsport. In principe verwachten we daarom de vaste spelers en de ingedeelde wisselspelers bij iedere wedstrijd; om wedstrijdritme op te bouwen is samen spelen heel belangrijk.
Mocht je onverhoopt toch niet kunnen spelen, meld je dan tijdig af via de Whatsappgroep. Wij doen een dringend beroep op u om het aantal afmeldingen in een competitie tot een minimum te beperken. We zijn een kleine vereniging dus het zoeken van vervangende spelers is lang niet altijd eenvoudig en levert een coach veel extra werk op.
-Na afloop van iedere wedstrijd wordt er gedoucht.
-Iedere ouder rijdt per seizoen een keer naar een uitwedstrijd. Deze indeling staat op de teampagina (klik op het autootje in het wedstrijdschema). Mocht je niet kunnen rijden op de ingedeelde datum, zorg dan zelf dat je ruilt met een andere ouder.
-De actuele spelregels kun je vinden op https://www.knkv.nl/spelregels.
-Het is handig om als ouder de KNKV app te downloaden op je telefoon. Hier vindt u ook alle informatie rondom de wedstrijden en uitslagen van het team van uw kind. Deze app is ook het meest actueel en up-to-date wanneer er bijvoorbeeld wedstrijden verzet zijn.

*Kleding
Qua kleding zijn er een aantal dingen verplicht en een aantal dingen optioneel. Je kunt zelf uiteraard bekijken waar je de verplichte kleding aanschaft.
Alle officiële Klimop-kleding is te verkrijgen bij sportwinkel “Bij Willem” in Asten.

Verplicht algemeen:
Een wit rokje/broekje
Witte (hoge) sokken

Verplicht  Veldcompetitie:
Schoenen geschikt voor buiten (bij voorkeur voetbal- of kunstgrasschoenen
Verplicht Zaalcompetitie:
Schoenen geschikt voor binnen zonder zwarte zolen.

Optioneel:
Klimop trainingspak in clubkleuren (jas en broek los te verkrijgen)
Klimop trainingsshirt zwart/wit met clublogo
Klimop sporttas in clubkleuren.
Op al deze artikelen is het ook mogelijk om de naam te laten drukken.

Voor ouders
Klimop zijn we samen. Wij vinden het heel fijn als niet alleen onze leden maar ook hun ouders zich prettig en betrokken voelen bij de club.
U bent dus altijd van harte welkom om uw kind aan te moedigen tijdens wedstrijden of te komen kijken bij de training.
We kunnen als vereniging niet zonder de hulp van talloze ouders en vrijwilligers.
Wij kunnen dan ook altijd extra handen gebruiken bij bijvoorbeeld de schoonmaak van de kantine en de kleedlokalen, het onderhoud van de velden, het netjes houden van het terrein, het draaien van een kantinedienst op wedstrijddagen etc. Wij zullen dan ook regelmatig een beroep op u doen. Als iedereen af en toe een steentje bijdraagt, maken vele handen echt licht werk!
Voor bardienst en poetsen wordt er een invulschema gedeeld met de ouders. Wat betreft poetsen is het gebruikelijk om een (of meerdere) data met de ouders van het team in te plannen, poetsen kan dan tijdens een trainingstijd gedaan worden. Overleg hierover gebeurt doorgaans via de app.
Kinderen uit hogere teams kunnen ook mee komen poetsen met de ouders. Dit moedigen we zelfs aan.
Heeft u nog goede ideeën? Wij nodigen u van harte uit om mee te denken of suggesties aan te dragen. Spreek gerust iemand van ons bestuur of KTC aan.

Mochten u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van de trainers/coaches of met iemand van het bestuur of KTC.
Op deze pagina vindt u informatie over bestuur en KTC