Klimop onderuit tegen koploper NKV uit Nuenen

Klimop 1 – NKV 1 : 10-14 (4-10)

Na de goede overwinning van voorgaande wedstrijd stapte Klimop in een gewijzigde opstelling het veld op om de strijd aan te gaan met NKV. Met dezelfde tactiek diende het aanvalsspel van NKV te worden ontregeld.

Bij vlagen ontbrak het aan durf, waardoor er teveel kansen werden weggegeven. Mede door een hoog rendement van de Nuenense ploeg en te weinig stootkracht in aanvallend opzicht, keek de Astense formatie bij rust tegen een achterstand aan van 4-10.

In het tweede bedrijf herpakte Klimop zich. Er werd meer aanvallende power ingebracht. Ook verdedigend stond het beter, waardoor NKV de laatste 20 minuten niet meer tot scoren kwam.

De thuisploeg wist daar nog zes doelpunten tegenover te zetten, waardoor de eindstand van 10-14 op het scorebord kwam.