Klimop onderuit tegen koploper BMC

Klimop 1 – BMC 1 : 11-15 (6-9)

Klimop uit Asten is de tweede helft van de veldcompetitie begonnen met een nederlaag tegen de koploper BMC uit Berlicum.

In een goede eerste helft kon Klimop de Berlicumse tegenstander prima weerstand bieden. Door in beide vakken een andere verdedigende tactiek te hanteren wist Klimop het aanvallende spel van de tegenstander, bij vlagen, te ontregelen. Klimop wist veel kansen te creëren maar het rendement bleef achter. Omdat de kansen door BMC wel doeltreffend afgerond werden wist de Berlicumse formatie al snel het initiatief te grijpen.

Na rust kwam Klimop terug tot een tussenstand van 10-12 maar verder kwam de ploeg niet. BMC bouwde de voorsprong uit naar een veilige marge van 11-15 en het verzet van Klimop was gebroken.

De komende weken staan er voor Klimop belangrijke wedstrijden op het programma om degradatie te voorkomen, te beginnen bij Keizer Karel in Nijmegen, volgende week.