Klimop D1 “Officieus Nederlands kampioen”

Op het eigen veld in Asten heeft Klimop D1 het kampioenentoernooi na een spannende strijd weten te winnen. Voor dit toernooi waren alleen kampioensteams uitgenodigd om de ultieme strijd met elkaar aan te gaan.

De 8 deelnemende kampioensteams uit de verschillende klassen gingen op zaterdag 4 juni de ultieme strijd aan om het officieus Nederlands Kampioenschap. Na de eerste poule-wedstrijden waren DES D1 uit Vierlingsbeek en KV Klimop D1 de teams die het allerbeste korfbal lieten zien, maar ook Prinses Irene D1 en Korfrakkers D2 bleken teams te zijn in goede vorm. In de finale poule wist KV Klimop, na winst op Prinses Irene en de Korfrakkers, tegen DES gmet 1-1 gelijk te spelen. Dit gelijkspel was genoeg voor de eindwinst en de felbegeerde Erima Cup. Voor KV Klimop was het een extra kers op de taart na alle behaalde kampioenschappen van afgelopen weken.

Tijdens het toernooi werd er ook nog individueel gestreden om te titel van de beste “scherpschutter”. Kyra van de Korfrakkers wist het meeste te scoren en ging met de bokaal naar huis.

Foto’s zijn hier te vinden:
http://myalbum.com/album/fRQHHjUQBQXR

Comments are currently closed.