Klimop A1 pakt belangrijke punten tegen Tilburg A2

Klimop A1 heeft een belangrijke overwinning geboekt op Tilburg A2. Met twee wedstrijden minder gespeeld en twee punten minder kon Klimop vandaag een goede stap naar de top drie van de competitie zetten. Dit moest Klimop echter wel zien te doen zonder de geblesseerde Zenne Bakens.

De start was voor Tilburg. Het hoge tempo en de snelle schoten leverde de gasten dan ook een 1-3 voorsprong op. Klimop begon ondertussen ook beter te draaien en knokt zich langszij: 4-4. Vanaf dit moment heeft Klimop constant het initiatief gehad. De verdedigende tactiek had zijn werking op de Tilburgse aanval. Maar echt weglopen kon Klimop nog niet. De ruststand van 7-5 liet een gelijkopgaande strijd zien.

Na rust is de start stroef aan beide kanten. Als Tilburg de ban dan doorbreekt vindt Klimop ook de korf, waarmee het met 9-7 nog alle kanten op kan. De vertwijfeling in de aanval van de bezoekers gaf Klimop de tijd om de voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk gebeurd dit dan ook, en Klimop loopt weg: 12-8. De tijd tikt verder en de moed zakt weg bij Tilburg. Klimop mag nog twee keer scoren en de eindstand op 14-8 bepalen. Met deze belangrijke overwinning bezet Klimop A1 nu de 3e plaats in de competitie.

Rens van Heugten

Comments are currently closed.