Klimop kan snel opgelopen achterstand niet meer rechttrekken

KCD was de laatste tegenstander van Klimop in de eerste helft van de veldcompetitie. Dit keer kwamen ze op bezoek in Asten, in de eerste speelronde kon Klimop het niet bolwerken in Doorn. Na een 10-2 ruststand werd destijds verloren met 16-8.

Klimop startte met een aantal goede aanvallen waarin voldoende kansen werden gecreëerd. Het was echter KCD dat snel op een 0-2 voorsprong kwam door onoplettendheid aan Klimop zijde. Doordat KCD ook nog twee afstandsschoten wist te maken, keek Klimop na 10 minuten al tegen een 0-4 achterstand aan.

Klimop leek even terug te komen in de wedstrijd door afstandsschoten van Jelmer en Karel (2-4) maar bleven de Astenaren verdedigend erg kwetsbaar. Zo liep KCD uit naar een 3-9 voorsprong met rust.

Het scoreverloop was ditmaal niet veel anders dan de ontmoeting begin september. Ook dit keer liet Klimop KCD niet verder uitlopen maar was het zelf ook niet meer in staat het gat kleiner te maken. Via een tussenstand van 5-12 (20 min) verloor Klimop uiteindelijk met 7-13.

Inmiddels zijn we weer gestart met de voorbereidingen op de zaalcompetitie (start 23/11). Enkele nieuwe tegenstanders, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Als de jonge groep de slordigheden uit aanval en verdediging kan halen, de automatismen komen, meer kansen gaat creëren en gaat benutten, komen de punten vanzelf maar daar zullen we hard voor moeten werken.