Klimop A1 stijgt boven zichzelf uit in Eindhoven

Klimop A1 heeft een verrassende zege geboekt bij Rust Roest A1. In Eindhoven werd het 10-12. Bekend met de tegenstander, die Klimop in de zaal al trof, begon Klimop zonder Karel Hoendervangers aan de wedstrijd. En dit ging goed. De verdediging hield de deur dicht, de aanval liet wat langer op zich wachten. Klimop handhaafde geen hoog tempo, maar de score openen was wel aan Klimop gegund: 0-2. Rust Roest komt langszij, en dan komt de strijd was losser. Beide ploegen kregen beter grip op elkaar, en dit werkte in het voordeel van de Eindhovenaren middels een 6-4 ruststand.

Na rust had Klimop hun draai goed te pakken. Het tempo ging wat omhoog en ineens stond er een 6-8 voorsprong op het bord. In het vervolg ging het tempo weer omlaag, maar Rust Roest kon hier niet van profiteren. De Eindhovense aanval bleef zich maar vastlopen op de Astense defensie, en dit gaf Klimop de gelegenheid om op 6-9 te komen. Als Rust Roest dan ten einde raad lijkt te zijn gaat de schiettent open: 10-10. Klimop kon zich onder de druk uitspelen en herstelt naar 10-12. Rust Roest greep alle mogelijkheden aan om tot scoren te komen, maar deed dit te geforceerd. Hierdoor nam Klimop de volle winst mee naar huis.