Remise voelt als overwinning voor Klimop 1

In de laatste veldwedstrijd van 2017 heeft Klimop op de eindstreep een gelijkspel meegenomen naar Asten. Bij Ready ’60 in Roermond werd 18-18.

De start was belabberd van de Astenaren. De eerste aanval kwam het nog op gelijke hoogte, maar daarna heeft het niks te vertellen tegen de Roermonders. Zodoende staat er een 7-1 tussenstand op het scorebord, en lijkt Klimop al vroeg een pak slaag te gaan krijgen. Als Klimop dan ook begint te korfballen kan het gaat voor rust niet meer gedicht worden, maar meedoen deed het in ieder geval wel: 12-7.

Na de pauze stoot Klimop gelijk tegen. Maar omdat de verdedigende zaken nog niet op orde zijn kan Ready steeds de gevoelige snaar raken en de marge behouden. Bij een tussenstand van 17-12 gaf Klimop echter gas bij. Het gat wordt verkleint naar 17-15, en alle hoop keert terug. Ready mag nog één keer herstellen, maar Klimop voelt dat er iets te halen valt. Als het in de slotfase dan 18-18 word is er nog heel weinig tijd over en mochten beide ploegen nog even proeven aan een eventuele overwinning.

Aan beide kanten was de koek echter op en mag Klimop met een gewonnen punt richting de zaalcompetitie gaan. Het zal wel een stuk zwaarder gaan worden. Klimop speelt namelijk een niveau hoger dan op het veld. Maar dat het kan knokken bewijst het wederom.

Rens van Heugten

Comments are currently closed.