Klimop eindigt jaar met prestige overwinning

Klimop heeft een lang en zwaar jaar afgesloten met de 3e plaats op de veldcompetitie en een overwinning in de laatste speelronde. Het won thuis nipt met 11-10 van Ready ’60. Een wedstrijd die nergens meer om ging. Ready was al definitief 2e, Klimop definitief 3e. Dus de enkel de eer stond op het spel voor beide ploegen. En vastberaden om een goed resultaat te halen waren de ploegen allebei.

Volledig op de hoogte van elkaars aanvalsspel begonnen beide vooral verdedigend sterk, waardoor er weinig doelpunten vielen. Ready opent de score, Klimop neemt over. Klimop weet dat Ready veel over de dames speelt en heeft dit heel goed onder controle. Dat is maar goed ook, want de laatste weken hebben de limburgers indrukwekkende aantallen doelpunten gehaald. Omdat Klimop er in de eigen aanval weinig tegenover kon zetten is er een schamele ruststand van 5-6 te zien in Roermonds voordeel.

De tweede helft maakt Klimop direct gelijk. Ready blijft in vervolg het initiatief houden tot een 8-8 tussenstand. Wachtend op een gat in de verdediging krijgt Klimop met een opgelegde kans om weer op voorsprong te komen, en pakt deze dan ook: 9-8. Ready mag wederom gelijk maken. De spanning begint toe te nemen met de wegtikkende tijd. Klimop vindt als eerste een gaatje en mag een 11-9 voorsprong aantekenen. Ready slaat nog één keer terug, maar de tijd was nog te kort om op gelijke hoogte te komen.

Zo sluit Klimop een lang en heel zwaar jaar af met een overwinning die de ploeg veel goed doet.

Rens van Heugten

Comments are currently closed.