Klimop A1 boekt moeizame zege op hekkensluiter

Klimop A1 heeft de derby tegen OEC A1 gewonnen met 12-15.

Makkelijk ging het allerminst. Klimop opende weliswaar de score, maar liep daarna achter OEC aan doordat het verdedigende steken liet vallen en zichzelf aanvallend vastzette in statische situaties. Resultaat is dat OEC zich voor rust naar een 6-3 voorsprong kan schieten.

De start van de tweede helft van voortvarend. Het tempo ging omhoog en Klimop toonde meer gretigheid. Al snel is er aansluiting bij 6-5, waarna het weer even inzakte en Klimop met 8-5 opnieuw kon beginnen. Na de gelijkmaker is het stuivertje wisselen. Klimop neemt over en OEC pakt met rake afstandschoten het initiatief terug. Bij 12-12 schiet Karel Hoendervangers de stand naar twee verschil waarna een laatste score de verlossing geeft waar Klimop hevig naar verlangde: 12-15.