Schoolkorfbal 2012

DISPOLAB Schoolkorfbaltoernooi 2012
Georganiseerd door Korfbalvereniging Klimop

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 december heeft KV Klimop voor de 43e keer het jaarlijkse DISPOLAB Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Ongeveer 350 Astense basisschoolleerlingen hebben in sporthal De Schop op sportieve wijze gestreden om verschillende prijzen.

Bij groep 3/4 deden er 13 teams mee, verdeeld over drie poules. De finale werd gespeeld door St. Lambertus en Voordeldonk B. St. Lambertus was hierbij de sterkste en behaalde dan ook de eerste plaats. Voordeldonk B werd tweede en Deken van Hout A werd uiteindelijk derde. Het team van Voordeldonk A was de sterkste in de strafworpencompetitie.

Bij groep 5/6 speelden 12 teams verdeeld over 2 poules. De poulewinnaars werden St. Lambertus B en Voordeldonk C. Deze teams streden in de finales om de prijzen. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, zodat strafworpen moesten bepalen wie de winnaar was. Hierbij was Lambertus B net iets sterker en behaalde daarmee de eerste plaats.. Voordeldonk C behaalde de tweede plaats en Deken van Hout A de derde plaats. De strafworpencompetitie werd gewonnen door het team van Voordeldonk B.

Bij groep 7/8 namen 12 teams deel, zij speelden in twee poules. Voordeldonk C en Sint Pieter werden poulewinnaar en speelden daarom de finale. Voordeldonk C wist de winst naar zich toe te trekken en eindigde daarmee als winnaar van het toernooi. Sint Pieter werd tweede. St. Antonius B was in de strijd om de 3e plaats de sterkste. Het team van Deken van Hout won de strafworpencompetitie.

KV Klimop kijkt terug op een geslaagd toernooi waarin gebleken is dat er nog aardig wat korfbaltalent in Asten rondloopt. Hopelijk zien we daarvan nog wat terug bij één van onze trainingen. Wij trainen met onze jeugd vanaf donderdag 10 januari van 18.00 – 19.00 uur in de tennishal aan de Lienderweg 55 te Asten. Tevens maken wij van de gelegenheid gebruik om alle vrijwilligers hartelijk te danken voor hun inzet op deze dag.

De organisatie

Uitslagen DISPOLAB Schoolkorfbaltoernooi 2012:

Groep 3/4:
1. St. Lambertus