Schoolkorfbal 2011

DISPOLAB Schoolkorfbaltoernooi 2011
Georganiseerd door Korfbalvereniging Klimop

Op woensdag 28 en donderdag 29 december heeft KV Klimop voor de 42e keer het jaarlijkse DISPOLAB Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Ongeveer 350 Astense basisschoolleerlingen hebben in sporthal De Schop op sportieve wijze gestreden om verschillende prijzen.

Bij groep 3/4 deden er 17 teams mee, verdeeld over vier poules. De finale werd gespeeld door Het Lover B en Voordeldonk D. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, zodat strafworpen moesten bepalen wie de winnaar was. Hierbij was Het Lover net iets sterker en behaalde daarmee de eerste plaats. Voordeldonk werd tweede en Sint Pieter B behaalde de derde plaats door te winnen van Sint Bonifatius B. Het team van Deken van Hout A was de sterkste in de strafworpencompetitie.

Bij groep 5/6 speelden 14 teams verdeeld over 3 poules. De poulewinnaars werden Sint Pieter, Voordeldonk A en Voordeldonk C. Deze teams streden in de finales om de prijzen. Het team van Sint Pieter was hierin de sterkste en won de eerste prijs. Voordeldonk C behaalde de tweede plaats en Voordeldonk A. De strafworpencompetitie werd gewonnen door het team van Deken van Hout B.

Bij groep 7/8 namen 12 teams mee, zij speelden in twee poules. Sint Pieter A en Sint Pieter B werden poulewinnaar en speelden daarom de finale. Deze eindigde in een gelijkspel. Bij het nemen van de strafworpen was Sint Pieter A de sterkste en dit team won daarmee het toernooi. Sint Pieter B werd tweede. Voordeldonk B was in de strijd om de 3e plaats de sterkste door te winnen van Sint Antonius A. Dit team van Sint Antonius won de strafworpencompetitie.

KV Klimop kijkt terug op een geslaagd toernooi waarin gebleken is dat er nog aardig wat korfbaltalent in Asten rondloopt. Hopelijk zien we daarvan nog wat terug bij één van onze trainingen (vanaf donderdagavond 12-01 van 18.00u tot 19.00u in de tennishal). Tevens maken wij van de gelegenheid gebruik om alle vrijwilligers hartelijk te danken voor hun inzet op deze dag.

De organisatie

Uitslag DISPOLAB Schoolkorfbaltoernooi 2011:

Groep 3/4:

1e Prijs:            Het Lover B