Schoolkorfbal 2013

Schoolkorfbaltoernooi 2013
Georganiseerd door Korfbalvereniging Klimop

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 december heeft KV Klimop voor de 44e keer het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Ongeveer 350 Astense basisschoolleerlingen hebben in sporthal De Schop op sportieve wijze gestreden om verschillende prijzen.Bij groep 3/4 deden er 12 teams mee, verdeeld over twee poules. De finale werd gespeeld door Deken van hout A en Horizon. Deken van hout A was hierbij de sterkste en behaalde dan ook de eerste plaats. Horizon werd tweede en Antonius werd uiteindelijk derde. Het team van Deken van hout A was ook de sterkste in de strafworpencompetitie.Bij groep 5/6 speelden 10 teams verdeeld over 2 poules. De poulewinnaars werden Sint Bonifatius en Voordeldonk C. Deze teams streden in de finales om de prijzen. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, zodat strafworpen moesten bepalen wie de winnaar was. Hierbij was Sint Bonifatius net iets sterker en behaalde daarmee de eerste plaats.. Voordeldonk C behaalde de tweede plaats en het Lover de derde plaats. De strafworpencompetitie werd gewonnen door het team van Voordeldonk C.
Bij groep 7/8 namen 13 teams deel, zij speelden in twee poules. Antonius en Sint Pieter werden poulewinnaar en speelden daarom de finale. Na de reguliere speeltijd was de strijd met een 0-0 nog onbeslist. Na een spannende strafworpronde wist de Sint Pieter de winst naar zich toe te trekken en eindigde daarmee als winnaar van het toernooi. Antonius werd tweede. Voordeldonk B was in de strijd om de 3e plaats de sterkste. Het team van de Sint Pieter won ook de strafworpencompetitie.KV Klimop kijkt terug op een geslaagd toernooi waarin gebleken is dat er nog aardig wat korfbaltalent in Asten rondloopt. Hopelijk zien we daarvan nog wat terug bij één van onze trainingen. Wij trainen met onze jeugd vanaf donderdag 9 januari van 18.00 – 19.00 uur in de tennishal aan de Lienderweg 55 te Asten. Tevens maken wij van de gelegenheid gebruik om alle vrijwilligers hartelijk te danken voor hun inzet op deze dag.De organisatie

Uitslag Schoolkorfbaltoernooi KV Klimop 2013:
Groep 3/4:

1. Deken van Hout A