Klimop A1 start met nederlaag aan nieuwe competitie

Klimop A1 heeft de eerste wedstrijd van de hervormde competitie verloren. In Tilburg werd het 14-8. Tilburg startte met een hoog aanvallend tempo en creëerde veel kansen. Klimop was snel de bal kwijt, wat voor een rommelig begin zorgde. Als de doelpunten dan vallen zet Tilburg een 3-0 tussenstand neer, waarna ook Klimop gaat scoren. Het tempo ging wat omlaag, en Klimop boog tot 2x toe de stand voor rust om in een voorsprong: 5-6. De afronding bleef daarna uit en vlak voor rust mag Tilburg de gelijkmaker scoren.

Na rust was Klimop de draad kwijt. De verdediging deed zijn werk goed, maar de aanval kwam er maar niet uit. De kansen wilden er niet in, of te snel willen passen wat leidde tot balverlies. Het duurde allemaal wat lang, maar uiteindelijk bouwde Tilburg een voorsprong op die voor Klimop niet meer in te halen was. Slechts 2 doelpunten na rust waren dan ook tekenend voor de 14-8 eindstand.